FN DAGEN 2019

24. oktober hvert år markeres FN dagen. FN er en forkortelse for De forente nasjoner, og er en verdensorganisasjon som arbeider for at vi skal leve sammen i fred.

Her i barnehagen har vi brukt tiden i forkant godt. Barna har snakket om hva barns rettigheter er, de har lagd ulike produkter og vi avslutter det hele med foreldrekaffe i barnehagen i dag. 

 

I Fotspor barnehage er vi så heldige å ha tre vakre jenter fra Swaziland som fadderbarn. Det har vi hatt i mange år, og gjennom samarbeid med misjonsarbeid og Kristi Menighet er vi så heldige at eierstyret kjenner jentene personlig. Det vil si at vi kommuniserer direkte med jentene via mail og telefon. Vi mottar bilder, så vi hele tiden kan se at jentene har det bra. 

 

Vi har brukt FN dagen til en ekstra oppmerksomhet til jentene. Hvert år lager barna i  barnehagen sine egne produkter som de selger til foreldrene/besteforeldre under foreldrekaffen. Inntektene denne dagen går uavkortet til jentene. Barna har også tegnet tegninger til jentene, og er veldig spent på om vi får bilde av tegningene våre helt nede i Afrika :-) 

Vi hadde en kjempe fin markering i dag, og vi vil takke alle som hadde tid og lyst til å besøke oss :-)