Fadderbarna våre.

Fotspor Barnehage AS vet at det nytter å hjelpe. Fra 2003 har vi vært faddere for tre jenter i Swaziland. De heter Linda(født 19.mars 1997), Thembelithle(født 9.desember 1999) og Pamela (født 26.august 1995)

Gjennom misjonærer som jobber i Swaziland sender vi penger hver måned til fadderbarna som skal dekke mat, klær og skolegang. Vi får jevnlig bilder og oppdatering på hvordan barna har det på mail. Til jul sender vi tegninger, hilsninger og julegaver. Julen 2007 mistet jentene våre pappa`n sin som var den eneste forsørger til jentene. Vi har samlet inn penger slik at jentene nå har eget hus de kan bo trygt i. I 2013/2014 hadde vi prosjekt Kirkebygg som nå er gjennomført. Det andre prosjektet var å samle inn penger til å borre brønn i nærmiljøet til jentene. Det fikk vi inn nok midler til, så i april 2014 var Sylvi Engebretsen i Swaziland og ordnet med vannborring. 

Jentene utvikler seg bra. De er flinke og ansvarsfulle og sender oss stadig oppdateringer. 

Nytt for 2019

Pamela har fått seg jobb, hun lager mat, vasker og passer barn på et barnehjem.

Linda går fortsatt på skole, gjør det veldig bra og har fått seg mange gode venner. 

Thembelithle har blitt mamma :-) 14.april 2019 ble hun mor til vakre Tibonakaliso. Hun kaller han for Miracles. Han nærmer seg et år, er frisk og aktiv. Vi hjalp henne til å kjøpe seg en gåstol hun kan ha han i mens hun henter vann og gjør husarbeid, dette letter hverdagen litt ;-)

Rydde varebilinnredning har tatt fadderansvar for Tibonakaliso, og støtter han med en fast sum pr mnd. 

Jentene styrer seg selv i hverdagen, de passer pliktene sine og har et godt søskenforhold. 

 

OPPDATERING FRA 2023

Nå har barna og jentene det veldig fint. 

Her er en stolt gutt med ny sekk til førskolen. Tibokalisso elsker førskolen, han må kjøre buss og gleder seg hver dag. Det er ikke som i Norge da, her er det ingen sikring.

Nkazimulo elsker hunder og den har blitt hans beste venn.

De ønsker og klare seg selv så langt det går og har blitt veldig kreative.

Siste innsamling gikk til innkjøp av kjøleskap, med frys. Nå lager Thembelithle is som de selger. De selger også boller som de lager i vedovenen. 

Pamela lager såpe som hun selger. Her står de i kø for å kjøpe av henne. 

 

Thembelithle har begynt på datakurs

Linda har kommet inn på skole i Johannesburg