NYTT BARNEHAGEÅR

Igjen viser kalenderen august, og vi er godt i gang med et nytt barnehage år.

Mandag 27.juli åpnet vi dørene etter sommerferien, og litt etter litt har barna kommet tilbake. Det har vært veldig koselig, spennede, hyggelig og inspirerende å høre hva barna har gjort i ferien. Vi har kjent på den gode følelsen av å møte venner igjen, og vi ser at leken, samtalene, refleksjonene og undringen er godt i gang. 

Forrige barnehageår ble avsluttet på en rar måte, og jammen begynner vi det nye barnehage året på en rar måte. Fremdeles er vi midt i en Corona epidemi, smittetallene øker, og smittevernkravene er store. Pr i dag er vi i gult risikonivå, noe som innebærer at hele avdelinger kan være en kohort, de skal ha faste ansatte, og avstand til de andre kohortene. Vi må ha gode rutiner for renhold, vi skal ha god hygiene, vi skal unngå håndhilsing og vi skal ikke være i barnehagen dersom vi har den minste antydning til symptomer. 

Vi avsluttet forrige barnehageår av å skryte av en felles innsats fra både barn, foreldre og ansatte, jammen må vi starte dette barnehageåret med det samme! Vi opplever at alle viser hensyn, alle etterstreber avstand, antibac/håndvask blir praktisert hyppig og kommunikasjon mellom barnehage og hjem er meget god. Bra jobbet, og fortsett sann! Husk; ved å holde avstand og vaske hender,  viser vi at vi har omsorg for hverandre :-) 

 

Vi er også så heldige at vi har fått mange nye barn, vi gleder oss til å bli bedre kjent med hver og en av dere!

August er en måned som blir preget av tilvenning. Både av helt nye barn, barn som synes det er litt vanskelig å komme tilbake til barnehagen etter en lang ferie, og barn som bytter avdelinger internt. Det er derfor ulik praksis på avdelingene, noen er mye på tur, noen deler i mindre grupper, noen har litt mer innetid, noen har mange arrangerte aktiviteter og noen har stort fokus på frilek. Uansett hvordan dagene blir lagt opp, koser vi oss. Vi hører barnelatter, vi nyter det flotte været og vi gleder oss over å kunne være sammen igjen.

Disse dagene sender vi ekstra mange klemmer og tanker til skolestarterne "våre". Vi håper dere alle hadde en super fin 1.skoledag i går, og at skoleåret blir trygt, inspirerende, morsomt og lærerikt :-) 

Til sist vil vi bare si at vi gleder oss til å ta fatt på et nytt barnehageår med dere alle sammen :-)