Kreativ lek

Det er alltid spennende å se hvordan frilek kan utarte seg når barna får fritt spillerom :-)

Vi er fortsatt i de rolige morgentimene, barna har tegnet, spist frukt og samtalen gikk ivrig rundt bordet. Plutselig blir det noen blikk over bordet, barna avslutter tegningen og begynner å bære den ene krakken ut mot garderoben. Noen litt spørrende blikk blir sendt oss voksne, og da de får bekreftene blikk tilbake, blir det full fart i flyttingen. Krakker, stoler og bord blir under godt samarbeid flyttet ut i gangen. Praten går ivrig, her blir leken til underveis. Plutselig sier det ene barnet at "her er det bibliotek!" 

Bøker blir hentet, og etter mye omvalg av bøker, starter de høytlesning for hverandre. Vi voksne er nær, men fortsatt flyter leken bra mellom barna. De piper inn lissom-bibliotekskort, bøker blir scannet og barna snakker om at det er nemlig lov å låne med seg bøker hjem fra biblioteket. 

Plutselig sier at barn at da hun var på bibilioteket fikk hun boller og saft, og før vi voksne vet ordet av det blir nok et bord hentet. Kjøkkenting blir hentet frem, og barna dekker på med tallerkner, kopper og mat. straks er det klart for servering!

Denne lekesekvensen forteller oss voksne at disse barna er trygge, har god sosial kompetanse, klarer å hente egenerfaring over i leken, og har gode vennerelasjoner. Dette gjør oss voksne enda mer overbevist om at det er viktig å ha begreper som vennskap, sosial kompetanse, trygghet og lek som utgangspunkt i alt vår pedagogisk arbeid :-) 

 

Se på de flotte kunstverkene jeg fikk med meg for å pynte på kontoret :-)