Nyhetsarkiv

 • Glimt fra juni

  Juni har gitt masse gode opplevelser, mye god lek, mange gode klemmer og enda fler minner❤️
  Juni har også gitt oss masse sol, regn, vind, fler blomster og masse insekter. I tillegg til dette inneholder også juni mange "hadet-bra" klemmer. Vi sier hadet og god ferie til de som har startet sommerferien sin, vi sier "hadet bra" til de som skal flytte eller bytte barnehage og sist, men ikke minst vi sier "hadet, - og masse lykke til " til alle de flotte 5/6 åringen våre som etter en ferie skal over til skolen💜 klikk på tittel for å se mer.

 • Avslutning for lilla avdeling

  I dag har dagen kommet for en avslutning for den fine lilla gjengen vår. Nå er det bare noen få uker igjen, så er de klare for skolen. Alle årene, månedene, ukene og dagene med denne gjengen har gått så altfor fort! Savnet blir stort hos oss i personalgruppa, men vi vet at vi sender avgårde en flott, trygg og selvstendig gjeng.💜
  I dag blir det underholdning, rose sermoni, utdeling av barnas permer og enkel servering!🌹 Vi gleder oss 💜

 • UTELEK I ALL SLAGS VÆR

  I Fotspor barnehage er vi basert på å være mye ute, vi bruker uteområdet og nærmiljøet som arena for lek, undring ,utforskning og læring. Det er viktig for oss at barna får kjennskap til utelek i all slags vær, vi legger opp til lystbetont lek uansett vær. Klikk her for å lese mer og se fine bilder fra uteleken vår :-)

 • FOTOGRAFERING

  I dag var det tid for den årlige barnehagefotograferingen :-)
  Tommy Ødegaard var på plass, kamera utstyr stilt opp og solen skinte! En idyllisk ramme og glade barn, det blir nok super fine bilder i år også.
  Vi har brukt Tommy Ødegaard som fotograf siden 2003, så det er litt vemodig når det i år er siste året han skal være yrkesaktiv. Takk for mange, mange flotte bilder gjennom årene Tommy! Vi ønsker deg en strålende pensjonist tilværelse. Klikk her for å se flere bilder

 • Nydelig vår dag 🌞

  Sola skinner i sin fineste prakt, gradene stiger og både solkrem og parasoller blir flittig brukt ⛱
  Barna nyter hele dagen ute, det blir mindre og mindre klesplagg, sokker og sko forsvinner som dugg for solen, og vannlek er helt på sin plass💦 De eldste barna er på tur, mens de andre nyter god lunsj ute i finværet🥪🥒🧀🥤Se her for fler bilder

 • VÅRDUGNAD

  Nå har våren festet grepet, vi har mange flotte dager med både sol, vind og regn. I Fotspor barnehage er vi opptatt av at barna skal føle seg sett, ha medbestemmelse, være inkludert og ikke minst kjenne på gleden av å ta vare på hverandre, tingene sine, naturen og alt det vi har rundt oss.
  Et meget godt fenomenet som ivaretar alt dette er nettopp ; DUGNAD :-)
  De siste ukene har barna jobbet nettopp med dugnad. Vi klargjør uteområdet, leker, gress, sandkasse, busker og trær etter en lang og kald vinter. Se under for bilder av de flinke barna våre :-)

 • VERDENS BOKDAG

  Tirsdag 23 april var vi invitert til en spennende fortellerstund med Matias Alegria om haier! Han leser fra boka si Verdens råeste haier og etter fortellerstunden fikk alle barna et eksemplar av boka som Matias signerer. Vi fikk også servert rosa bokboller:-)

  Matias Alegria er programleder for Barne-TV i NRK Super. Han er også kjent som deldager i Foræder.Verdens råeste haier er hans første bok.

  klikk her for å lese mer, og se bilder fra dagen :-)

 • Snø... igjen

  Selvom de aller fleste av oss er klar for vårsola, var det mye glede hos barna da snøfillene begynte å falle. De venter bare på nok snø til å finne frem akebrett, mens vi voksne pakker vekk solkremen igjen:-)
  Uansett vær, vi leker og koser oss. Tema vår jobbes med, og nettopp skiftende vær er spennede her. Hva gjør dette været med de vårblomstene som har begynt å spire...og hvor gjemmer insektene seg når det blir kaldt igjen.. :-)
  se under for bilder av ny snølek :-)

 • Mars, årets første vårmåned

  Så var endelig den første vår måneden her. Mars kan være svært lunefull, og kan by på det aller meste av vær :-) Hittil har mars vist seg fra en flott side! Vi har allerede hatt mange flotte solfylte dager, og håper på mange fler :-)
  Klikk her for å se bilder fra noe av det vi har gjort så langt i mars :-)

 • KARNEVAL

  I dag kryr det av prinsesser, dyr, superhelter, glitter, farger og paljetter:-) Karneval står på kalenderen, og stemningen er super! Det er lange spillelister av favorittsanger, det er kø for å få glitter negllakk og det er ballonger overalt :-) Barna har hatt høyt tempo siden de kom inn døra, og det var nok godt for noen og enhver da pølsekiosken ble åpnet. Barna har lagd sine egne penger, var super flinke til å stå i kø, og de fleste var enig i at det var godt med en liten mat pause :-) klikk her for å se flere bilder :-)

 • TURGLEDE

  Brun og grønn avdeling har hatt noen flotte heldagsturer de siste par ukene. De har trosset kuldegrader og is, og fokusert på lek, snø, latter, vennskap og glede :-)
  se nedenfor for flotte bilder

 • Minifot, 0-2 år

  Nede på minifot(barna fra 0-2 år) er det full fart. Det har begynt nye barn og det er super stas med nye venner. Nå for tiden er det veldig populært med kjøkken leker, vi voksne blir servert gode måltider flere ganger om dagen. Minifot jobber med dyr som tema, og har akkurat holdt på med Geit. Hva er da mer naturlig enn å ta utgangspunkt i eventyret om Bukkene Brusene. Barna har fargelagt geiter, de har lagd steintroll og de deltar med stor glede i samlingene.
  Barna har også lagd fine vinter bilder :-) Se bilder under

 • Samisk nasjonaldag 06.februar

  Gratulerer med dagen til det samiske folk :-)

  klikk her for å se mer :-)

 • BESØKSDAG

  Tirsdag 13.02.24 har vi åpen dag mellom klokken 10.30 og 12.00 for de som ønsker å søke barnehage plass fra neste barnehageår. Kom gjerne innom for å se hvordan vi har det 😀
  Dersom dere har lyst til å komme en tur, men dagen ikke passer, er det bare å ta kontakt med styrer på mob 40 33 03 80, så finner vi en dag.
  Vi har ledige plasser fra august, og kanskje er det akkurat deg vi skal bli bedre kjent med :-)

 • Egen isflate

  Vi er så heldige at vi har både egen isflate, skøyter og hjelmer.
  Barna koser seg masse på isen, tiltross for både knall og fall. Det ligger masse mestring i det å falle, reise seg opp og kjenne på det å ikke gi seg!
  Vinteraktiviteter er helt topp :-)

 • ny flott vinteruke

  Nå er vi i ferd med å avslutte en ny, flott vinteruke her i barnehagen. Vi har fått enda mer snø, kuldegradene har vært langt nede på gradestokken og jammen har sola tittet frem mange dager.
  Mandag hadde vi besøk av 3, 4 og 5 åringen på Glombo barnehage, det var stor stas. Barna aket, lekte i snøen, grillet pølser og drakk kakao :-)
  Se nedenfor for noen fine vinterbilder fra denne uken :-)

 • nydelig vinterdag

  Barna har koset seg i nydelig vintervær. Det er morro med snø, og selv om kulda biter i kinna, er aktivitetsnivået høyt:-)

 • HA EN MAGISK DAG

  Kalenderen viser 15 desember, det lakker og lir mot selveste julaften. Spenningen stiger, her i barnehagen kan vi føle den ligger i luften :-) Barna teller dager, lager fortsatt julepynt og de siste julegavene er under produksjon. Det er stadig et barn eller fler som traller på en julesang og lukten av pepperkaker kommer vi vel til å ha ut januar :-)

 • LUCIA

  Mange flotte hvitkledde lucia barn med lys i hendene var med på å skape en magisk start på dagen for små og store. Fine barnestemmer sang lucia sangen om og om igjen, mens de gikk en lang runde på uteområdet. Tusen takk til alle våre flotte foreldre som tok seg tid til å dele denne morgenen med oss :-)

  Se bilder av de flotte lucia barna våre :-)

 • ENDELIG VINTER OG SNART JUL :-) (åpne for å se flere bilder)

  Gradene synker på gradestokken, barna har røde roser i kinna og inne ervdet en herlig blanding av pepperkaker, gløgg, lim, bomull, papp, glanspapir, nisser, grøt og julepynt.
  Barna jobber hardt med å lage julepynt og julegaver, de baker, øver på sanger og skriver ønskelister. Julen er helt magisk for oss i barnehagen. Spenningen ligger i luften, vi trekker kalender og teller dager til julaften. Vi lærer om hva jul er, at noen ikke feirer jul, at noen barn ikke får julegaver, hvordan vi kan bidra til alle uansett kan få en fin jul og at den største gaven vi kan gi er å ta vare på hverandre.

 • BOKSTART FREDRIKSTAD

  I høst er 4 og 5 åringene meldt på Bokstart Fredrikstad :-)
  Bokstart i Fredrikstad er et tilbud til de minste barna og familiene deres. Målet er å fremme høytlesing for de minste, og skape leselyst og styrke ordforrådet når barna er helt små.
  Bokstart Fredrikstad har også et eget tilbud med lesestund for barnehager.

 • BRANN

  Brannvernuka arrangeres hvert år i uke 38 av Brannvernforeningen, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og forsikringsselskapet If, i samarbeid med brannvesenet. Formålet er å bevisstgjøre alle om brannfaren i en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker.
  Denne uka blir naturligvis også markert her hos oss :-) Tema brann jobbes aktivt med i hele september, og det hele avrundes med en felles brannøvelse for hele barnehagen.

 • Små barn i en stor verden :-)

  Rød og blå avdeling er barnehagens minifot gjeng. Det er mange flotte barn i alderen 0-2 år, og dette er for de aller fleste det første møte med den store verden utenfor foreldrenes trygge nærhet.
  De første månedene etter oppstart er helt og holdent viet til å sørge for å skape god trygghet og tydelige rammer for disse små :-)

 • HØSTENS FORELDREMØTER

  Vi minner om høstens foreldremøter:-)
  Brun og grønn avdeling mandag 11.09.23 kl 18.00 til ca 19.00
  Lilla avdeling tirsdag 12.09.23 kl 19.15 til ca 20.15
  Rød og blå avdeling mandag 18.09.23 kl 18.00 til ca 19.00. OBS ny dato :-)

  Alle foreldremøtene holdes på allrommet i 2.etg, Fotspor barnehage
  Agenda for møtene er barnehagens hverdags rutiner og hvordan de ulike avdelingene jobber med ulike prosjekter, utvikling og pedagogiske mål utifra barnehagens arbeidsverktøy(årsplan, barnehageloven, rammeplan, vedtekter, årsukeplan mm)

  Vi håper på å treffe dere alle sammen :)

 • Lek, tilvenning og vennskap

  "I barnehagen skal alle barn kunne erfare å være betydningsfulle for fellesskapet og å være i positivt samspill med barn og voksne. Barnehagen skal aktivt legge til rette for utvikling av vennskap og sosialt fellesskap. Barnas selvfølelse skal støttes, samtidig som de skal få hjelp til å mestre balansen mellom å ivareta egne behov og det å ta hensyn til andres behov" Rammeplan for barnehager.

 • Plommer, plommer og mer plommer🫐

  Vi fortsetter med å plukke plommer i frukthagen😀 I dag har barna lagd deilig plommesyltetøy😋

 • Nytt barnehageår

  Kalenderen viser august, og endelig er dørene til barnehagen åpne igjen :-)
  Barna løper ivrig og glade inn porten, masse ferieminner skal deles og klemmer gis med stor raushet.
  Venner møtes etter mange fridager, nye barn begynner og hverdagen skal igjen ta form. VI GLEDER OSS :-)

 • sommer

  Vi nyter fine, fine dager. Været varierer, men dette byr bare på enda mer variert lek for barna. Vi har vært masse på tur, de minste barna koser seg sammen med de store barna og vann er fortsatt høydepunktet :-)
  Nå er det bare en uke igjen til barnehagen sommerstenger i 3 uker og vi vil benytte anledningen til å ønske små og store en riktig, riktig GOD SOMMER :-)

 • Hverdagsglimt

  Juni er en herlig sommermåned, og jammen innfridde den i år. Juni startet med flott sommervær, masse sol og sval bris. Midt i juni kom det en aldri så liten tropebølge, og vi badet fra frokost til barna ble hentet :-)
  Denne uka har vi tatt frem regntøyet igjen, men det er fortsatt fine temperaturer. Barna storkoser seg og vi nyter lange dager ute :-)

 • HAKKEBAKKESKOGEN

  Torsdag 08.06 var lilla avdeling på vandreteater i Brattliparken. Hakkebakkeskogen er en tradisjon, og det er like spennende, morsomt og fengende hvert år.
  I år tok barna bussen til byen, var på teater i Brattliparken, spiste lunsj og lekte i kirkeparken, før de tok bena fatt og gikk tilbake til barnehagen. En super dag for små og store.

 • Hverdagsglimt

  Nå takker mai for seg, det har vært en flott og innholdsrik måned. Vi har selvfølgelig hatt stort fokus på 17.mai, barna har sunget masse, lagd fin 17.mai pynt og øvd på å gå i tog. Vi har hatt 17.mai leker som blikkbokskasting, skostafett og sekkeløp.
  Mai har virkelig vist frem våren, vi har hatt mange fine solrike dager, det har vært innslag av litt sur vind og litt regn innimellom. Nå står juni for tur, og vi forbereder oss på sommer og bading :-)

 • Vinterferie kos

  Mange barn har ferie denne uka, men vi som er igjen i barnehagen har koset oss masse!
  I går ble det bakt gode muffins, barna elsker å bake og ekstra stas er det jo med smaksprøve etterpå🙂

  I dag var det jammen litt hvitt på bakken igjen, noe som passet helt perfekt for en akedag😀

  Vi ønsker små og store en riktig god helg

 • Ut på tur🌞

  I nydelig vær tok brun avdeling turen til byen😊 målet var masse lek på lekeplassen i kirkeparke👫🤸‍♀️🏃🚶‍♂️
  Barna hadde en kjempefin opplevelse, lekeplassen var kjempespennende, sola skinte og det var akkurat så mye vind at det var litt morsomt 🌞 En super dag 🌞

 • Gjenvinning

  Lilla avdeling lærer mye om bærekraft, gjenvinning og resirkulering . I dag gikk turen til nærbutikken for å pante flasker! Spennende å se flaskene forsvinne inn i maskinen, og selvfølgelig fikk alle prøve😊 Dagens innsats ble premiert med is i finværet🌞

 • Ledige plasser

  Vi har ledige plasser fra august:-) kanskje det er nettopp ditt barn og din familie vi kan bli godt kjent med:-)
  søknadsfrist til hovedopptak er 01.03.23. Ta kontakt med Styrer på mobil 40 33 03 80 eller mail post@fotsporbarnehage.no dersom dere ønsker å komme en tur for å se hvordan vi har det:-)

 • Kreativ lek

  Det er alltid spennende å se hvordan frilek kan utarte seg når barna får fritt spillerom :-)

 • nytt barnehageår

  Nå har vi allerede kommet langt ut i august, og det nye barnehageåret er i gang.

 • BESTEFORELDREKAFFE

  I dag har vi invitert til besteforeldrekaffe her i barnehagen :-)

 • Ledige plasser fra august 2024

  Vi har fremdeles ledige plasser fra august 2024
  søknad om barnehageplass fylles ut på fredrikstad kommune.no.
  Ta kontakt med styrer på mob 40330380 dersom dere trenger hjelp til utfylling :-)

 • VÅR

  Våren er i full anmarsj, dagene blir lysere, solen titter ofte frem og jammen begynner det å spire her og der :-)

 • Samenes nasjonaldag

  6.februar er samenes nasjonaldag. I år faller denne dagen på en lørdag, så vi markerer den i barnehagen i dag.

 • Det nærmer seg jul

  Etter en våt og litt grå høst, våknet vi i dag opp til årets første kuldegrader. Det var tynn, tynn is på vannpyttene og kaldt nok til at vi var litt ekstra rød i kinnene da vi kom inn i barnehagen.
  Et lite, forsiktig tegn på at vinteren er i anmarsj.... og det nærmer seg jul :-) les mer...

 • NYTT BARNEHAGEÅR

  Igjen viser kalenderen august, og vi er godt i gang med et nytt barnehage år.

 • Juni 🌞🌞

  Nå står det allerede juni på kalenderen, og sommeren nærmer seg med stormskritt 🌞

 • MAI DAGER

  Nå stod endelig mai på kalenderen vår. Mai betyr sol, blomster, utelek, feiring, Norge har bursdag, sanger, is, pølser, tog, aktiviteter, sosial sammenkomster og mye, mye mer.
  Også mai blir annerledes i år... Vi får dessverre ikke gått i barnetog på Kråkerøy 17.mai, det blir ingen store sammenkomster og jammen fikk vi tilogmed se litt snø!

 • Fine dager i en unormal tid

  Etter mange dager med delvis stengte dører var det veldig koselig å kunne ønske barna våre velkommen igjen 😊

 • Samisk nasjonaldag 06.februar 2020

  Samisk nasjonaldag ble vedtatt av samekonferansen i 1992, og er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland.

 • søke barnehageplass

  Trenger dere barnehage plass til neste barnehageår?

 • 2.søndag i advent

  Vi ønsker små og store en riktig god adventssøndag🕯️🕯️

 • Siste novemberdag i barnehagen for i år

  November 2019 vil vel bli husket for regn, regn og enda mer regn🌧️🌧️ men i dag, siste novemberdag i barnehagen for i år, viser værgudene seg fra sin aller beste side🌞

 • Førjulskos🤶🎅

  Det går fort mot desember, og barna har mye som skal være klart😉

 • Endelig snø😊

  For en herlig dag, det var mange glade barn som kom i barnehagen i dag😊... Nå snør det! Sånn på ordentlig, ikke bare rim altså!!

 • Happy halloween 🎃🎃

  I dag er endelig dagen her, og det er duket for halloween fest for de eldste barna👻🦇🎃

 • Glimt fra en onsdags morgen :-)

  Kuldegradene lyser mot oss på gradestokken, og vi ser at nok en nydelig dag står for tur!

 • FN DAGEN 2019

  24. oktober hvert år markeres FN dagen. FN er en forkortelse for De forente nasjoner, og er en verdensorganisasjon som arbeider for at vi skal leve sammen i fred.

 • Herlige høst

  Dagene flyr unna, og vi kan virkelig si at vi har kommet godt igang med høsten. Vi har hatt masse regn, mye vind, men også mange flotte sol dager ☀️🍂🌧💨
  Barna har koset seg masse ute, vi har hatt noen inneaktiviteter og vi har vært på flere fine turer i skogen.

 • Brannvern

  Nasjonal brannvernuke i uke 38

 • HVERDAGSGLEDE

  Nå har barnehagen allerede vært åpen noen uker etter sommerferien, og hverdagen er godt i gang😊.. Og for en hverdag vi er så heldige å ha! Det er mange, mange koser, fine samtaler, vi får delta i all verdens lek og både ute og inne hører vi herlig barnelatter😊

 • HIPP HIPP HEISANN HURRA🇧🇻

  Vi ønsker små og store en kjempe fin 17.mai feiring i morgen🇧🇻

 • Deilig vårdag

  Ut på tur, aldri sur☀️☀️

 • Vaffeldagen

  I dag er det den store vaffeldagen, det må selvfølgelig markeres 😉
  Store og små koser seg med nystekte vafler og deilig frukt! Kanskje det tilogmed blir en smaksprøve til mammaer og pappaer 😉 en herlig ettermiddag i sola ☀️☀️

 • Vårdager

  Små og store nyter de flotte dagene☀️

 • Barnehagedagen 2019

  12.03.19 var det tid for den store barnehagedagen. Barnehagedagen markeres i mars hvert år, og det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og FUB som sammen står bak markeringen. Formålet er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen.

 • barnehage plass neste barnehageår

  I dag er det siste frist for å søke barnehageplass for hovedopptaket for barnehageåret 2019-2020.
  vi har noen ledige plasser, så hvis du vil komme på besøk, eller har spørsmål, kan du ringe Heidi(styrer) på mobil 40 33 03 80.

  Vi håper å bli kjent med nettopp deg og ditt barn fra neste barnehage år:-)

 • Nå kommer vinteren

  Nå kommer vinteren og det er snø i lufta. Vi håper på masse snø så vi kan ake, lage snøengler og bygge snømenn.

 • Planleggingsdag

  I dag er hele personalgruppa på kurs sammen med private og kommunale barnehager i Fredrikstad 😊

 • Planleggingsdag

  I dag er hele personalgruppa på kurs sammen med private og kommunale barnehager i Fredrikstad 😊

 • TEATER TUR :-)

  MADAGASCAR, fremført av Vindeleka barneteater

 • Høst 🍁🍂🍄

  I dag er det skikkelig rufsete høstvær, og barna koser seg inne med ulike høstaktiviteter 🖌️✂️🖍️📚🎶

 • nytt barnehage år

  Denne uka startet det nye barnehage året 2018/2019, og vi ønsker nye barn, gamle barn, store og små hjertelig velkommen :-)

 • Hipp hipp heisann HURRA :-)

  17.mai nærmer seg med stormskritt, og barna er i full gang med å øve. Sangene begynner å sitte, og i dag er det toggang som står på planen :-)

 • HURRA FOTSPOR BARNEHAGE 10 ÅR

  I dag feirer vi at Fotspor barnhage har vært 10 år i dette lokalet.
  Fotspor barnehage as åpnet i 2003 i lokaler på gamle Værste området. Da området ble revet og modernisert med ny stadion, helsehus og butikker, flyttet vi inn i det nye flottet bygget vi er i den dag i dag.

 • Åpen dag lørdag 28. oktober

  Velkommen til åpen dag i Fotspor Barnehage lørdag 28. oktober kl . 12-15. Det blir enkel servering og diverse aktiviteter for barna. Kom og sjekk ut våre flotte lokaler og uteområde. Ta gjerne med dere venner, naboer og familie. Velkommen til alle!

 • NASJONAL BRANNVERN UKE

  Uke 38 er nasjonal brannvern uke.

 • Regn er gøy!

  Det er gøy å gå på tur i regnet. I dag har barna på grønn og brun avdeling gått på tur sammen. Det er gøy å hoppe i vanndammene og det er stas å gå på tur sammen med en annen avdeling. Dette gjør at barna utvikler vennskap og et sosialt fellesskap.

 • Ballbingen vår

  I dag har rød/blå avdeling (1/2 åringene) lekt og danset i ballbingen til musikk. Dette er stor stas og ballbingen vår er et flott sted til utfoldelse og lek. Rammeplanen for barnehagen sier bl.a at "barnehagen skal bidra til at alle barn kan oppleve glede, humor, spenning og engasjement gjennom lek - alene og sammen med andre."

 • Fellesskap

  I går startet vi dagen med felles frokost på kjøkkenet med barna fra lilla, grønn og brun avdeling. Den nye rammeplanen fremhever blant annet at barnehagen skal legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til matglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna. Og veldig spennende er det når man kan teste ut hva som smaker godt sammen.

 • Velkommen til et nytt barnehageår

  Vi ønsker velkommen til et nytt barnehageår til både nye og "gamle" barn og foresatte. Vi gleder oss til et år med mange fine opplevelser og oppdagelser. Vi skal fylle dagene med mye glede, latter, nye vennskap og gode minner sammen med barna deres. Vi har plass til flere barn i vår flotte barnehage. Kom gjerne innom for en titt og en prat med oss, og del gjerne med venner og kjente.

 • Overnatting i barnehagen

  I juni var endelig dagen her for overnatting i barnehagen for lilla avdeling (5/6åringen). De har ventet på denne dagen hele dette barnehageåret. Overnattingen var offisielt igang da barnehagen stengte og barna frydet seg over å ha hele barnehagen for seg selv. På programmet stod pizza og saft, brettspill, lesing, frilek, skattejakt med rebusløp og film som avslutning på kvelden. Barna storkoset seg og kvelden gikk alt for fort.

 • Gøy med besøk av store biler

  Det er alltid gøy når det kommer store biler til barnehagen. Barna stormer til porten av nysgjerrighet. Noen var mest opptatt av hva mannen som kjørte bilen het, mens andre var opptatt av at melken kom. Denne situasjonen er veldig fin for de voksne til å jobbe med språket og barna får utforsket og utviklet sin språkforståelse og språkkompetanse.

 • Påskeaktiviteter med de minste barna

  0-2 åringene våre koser seg med påskeaktiviteter i tråd med fagområdet 3.3 "kunst, kultur og kreativitet" i rammeplan for barnehager. "Barna får oppleve kunst og kultur og til selv å uttrykke seg estetisk. Å være sammen om kulturelle opplevelser og å gjøre eller skape noe felles, bidrar til samhørighet. Barn skaper sin egen kultur ut fra egne opplevelser." God påske :-)

 • Vi nyter fine vårdager

  Vi nyter fine vårdager ute og leter etter vårtegn sammen med barna. Lunsjen spiser vi ute så ofte vi kan og koser oss med både brødmåltider, toast, grov pizza, grove vafler m.m. Varm kakao er godt å varme seg på hvis det blir litt kaldt. Vi nyter hver eneste dag og gleder oss over at våren er her.

 • Påskeforberedelser

  Vi har begynt med litt påskeforberedelser og bruker også en rolig morgenstund til å lage noen kyllinger med barna på tvers av forskjellige avdelinger.

 • Karnevalsfeiring

  Fredag 3. mars feiret vi karneval med pølsekiosk, leker, dans og ulike aktiviteter og alle avdelingene var pyntet til fest. Barna fikk kjøpe seg pølser med selvlagde penger i pølsekiosken på fellesrommet, og vi hadde bowling, fiskelek og lagde karnevalsmasker. Vi slo også hull på selvlagde pinjataer og stor jubel hos barna da det falt ut overraskelser på gulvet.

 • Søke barnehageplass hos oss ?

  Søknadsfrist for hovedopptaket til barnehageplass i Fredrikstad er 01. mars. Løp og søk!
  Kom gjerne innom for en titt og ta en prat med oss.

 • Verdensrommet

  Lilla avdeling (5/6 åringene) jobber bl.a. om dagen med temaet verdensrommet. Dette engasjerer både små og store. Temaet gir barna stor skaperglede, undring og utforskertrang. Barna skal også lage kostymer med dette temaet som de skal bruke på karnevalsfeiringen i barnehagen. Star Wars er også spennende å dra inn i dette temaet.

 • Ledige plasser

  Fotspor Barnehage AS har ledige plasser for barn i alderen 0-6 år. Fyll ut søknaden via Fredrikstad kommune eller ta kontakt med styrer på tlf: 40 33 03 80. Kom gjerne innom for å ta en titt og en prat med oss. Sjekk gjerne ut vår Facebook side.

 • Fn-dagen

  I dag skal vi feire FN- dagen med utstilling og foreldrekaffe. Barna har laget kunstverk som de skal selge til foresatte. Pengene vi får inn går uavkortet til de tre flotte fadderbarna vi har i Swaziland i Afrika.

 • Nærmiljøet

  Vi bruker nærmiljøet vårt ofte og setter stor pris alle turmulighetene vi har.

 • Vi har et flott nærmiljø.

  Vi har et fantatisk fint nærmiljø og flotte turmuligheter rundt barnehagen vår. I dag har brun avdeling (2-4 år) vært på tur til sauene.

 • Turdag for de minste

  De minste barna på rød og blå avdeling (0-2 år) koser seg på tur så ofte de kan. Det er ikke alltid de går så lang, men opplevelsene er mange og store for de minste.

 • Ledig plass

  Fotspor Barnehage AS har ledige plasser for barn i alderen 0-6 år. Fyll ut søknad via Fredrikstad kommune eller ta kontakt med styrer på tlf: 40 33 03 80. Kom gjerne innom for å ta en titt og en prat med oss. Sjekk gjerne ut vår facebook side.

 • Tur i regnet

  Lilla avdeling (5/6 åringene) har vært på tur i regnværet. Vi koser oss ute uansett vær og årstid.

 • 17. mai forberedelser

  17. mai forberedelsene er godt igang i barnehagen.

  "Singe - linge - linge - linge
  Her kommer vi Fotspor barnehage
  Det er, det er vi
  Fremad, fremad
  Fremad med sang
  Kom og bli med alle mann"

 • Bakedag

  En dag i måneden har vi bakedag i barnehagen vår. Tirsdag denne uken lagde brun avdeling (2-4 år) fiskepinner sammen med barna som de koste seg med til lunsj. Dette smakte veldig godt.

 • Vårtegn i skogen

  Vi bruker blant annet turdagene våre nå i april til å finne vårtegn rundt oss. Vi har skogen rundt barnehagen og mange fine steder i nærmiljøet vårt som vi bruker mye.

 • Ledig plass

  Fotspor Barnehage har ledige plasser for barn i alderen i 0-6 år. Fyll ut søknad via Fredrikstad kommune, eller ta kontakt med styrer på tlf 40 33 03 80. Kom gjerne innom for å ta en titt og en prat med oss. Sjekk gjerne ut vår facebook side.

 • Vår- og påskestemning

  Nå er det skikkelig vår- og påskesteming på huset.

 • Påskeforberedelser

  Nå er vi i full gang med påskeforberedelser i barnehagen. Avdelingene pyntes med påskepynt som barna har laget og vi gleder oss til påske.

 • Lunsj i nydelig vintersol

  I dag har rød og blå avdeling, de minste barna i barnehagen, spist lunsj ute i solveggen og kost seg med toast og kakao.

 • Karnevalsforberedelser

  Fredag 19. februar skal vi feire karneval og vi er i full gang med forberedelser.

 • Den store barnehagedagen.

  1. mars er det "Den store barnehagedagen". Det er en årlig markering der barnehagene åpner dørene for å vise og synliggjøre barnehagens aktiviteter og mangfold. Tema for årets barnehagedag er "Les høyt for oss". Det handler om barnehagens arbeid med å sikre barn en god språkutvikling med særlig vekt på å lese høyt for og med barn. 1. mars inviterer vi til foreldrekaffe kl 14-16. Velkommen.

 • Lunsj ute i nydelig sol

  På nydelige vinterdager i strålende sol, smaker lunsjen veldig godt ute.

 • Fastelavesforberedelser

  Vi er godt i gang med fastelavensforberedelser og det har duftet godt i barnehagen denne uken av nystekte boller.

 • Mye gøy man kan gjøre når det er kaldt.

  Det er veldig spennende å eksperimentere med vann og farger. Og fin kunst blir det også.

 • Nå er vinteren her!

  Vi har nydelig vintervær om dagen og koser oss ute i snøen. Vi aker, lager snømann og boltrer oss i snøen.

 • "Frukt er sunt, året rundt!"

  Fotspor Barnehage er en MER barnehage som betyr at vi har et ekstra fokus på frukt og grønt.

 • Velkommen til et nytt år

  Vi er nå godt igang igjen etter jul, og ønsker små og store et flott halvår med mye lek, flotte opplevelser og gode minner.

 • Kunstverk og FN-dagen

  Fredag 23. oktober skal vi feire FN-dagen med kunstutstilling på hver avdeling. Barna har laget mye fint som de skal selge. Inntekten går til fadderbarna våre i Swaziland.

 • Høst ute, høst inne...

  Vi koser oss mye ute i det flotte høstværet, men vi lager også litt høst inne. Ta en titt på noe av det flotte som barna har laget.

 • Brannvernuke

  Uke 38 er det nasjonal brannvernuke og det har vi også fokus på i Fotspor barnehage. Vi snakker mye med barna om hva vi skal gjøre hvis brannalarmen går. I slutten av uka har vi felles brannøvelse i hele barnehagen og etterpå får barna diplom. Det er viktig at også foresatte snakker med barna før og etter brannøvelsen, da mange barn kan bli redde av den høye lyden.